Itsensä ylittäminen

Milloin olet viimeksi ylittänyt itsesi? Itsensä ylittäminen on usein toistettu teema, johon moni meistä pyrkii, jollei teoissaan niin ainakin ajatuksissaan. Miksi itsensä ylittäminen sitten on tärkeää?  

Mielestäni on tärkeää pitää mielessä, että kyseessä on oman itsensä ylittäminen, eli että uskallat tehdä jotain mitä olet mielessäsi ajatellut, mutta et ole aiemmin uskaltanut tehdä. Tai, että teet jotain, mitä et yleensä tekisi. Se voi olla ihan pieni teko, itseään ei tarvitse haastaa maratonille tai laskuvarjohyppyyn. Itsensä ylittäminen on tärkeää, koska kehittyminen ja kasvaminen tapahtuu niissä hetkissä, jolloin yrittää ja ponnistelee tavoitteensa eteen. Epäonnistumisen pelko voi estää kokeilemasta ja tekemästä asioita, joita oikeasti haluaisi tehdä. Itsensä ylittämisen tavoite tulee syntyä omasta itsestään eikä ulkopuolisesta ympäristöstä. Tavoitteita ei kannata asettaa sen mukaan mitä muut tekevät vaan omasta lähtökohdastaan käsin. 

Jos huomaa olevansa tilanteessa, ettei arki ja jokapäiväisessä elämässä koettu onnellisuus riitä, vaan aina pitää ylittää itsensä uudestaan ja uudestaan ollakseen tyytyväinen, ollaan mielestäni väärillä jäljillä. Vaikka itsensä ylittämisestä syntyykin helposti jano haastamaan itseään yhä uudestaan ja uudestaan, niin haasteiden tarkoitus on kehittää ja maustaa elämää, ei pyörittää sitä. Arjen onnellisuus ja tyytyväisyyden hetket rakentavat hyvän elämän perustan. 

Olen itse haastanut viime aikoina itseäni kokeilemaan uusia asioita, jotka aiemmin ovat tuntuneet suorastaan pelottavilta, mutta samaan aikaan kutkuttavan mielenkiintoisilta. Kokeilin elämäni ensimmäisen kerran ratsastusta. Se tunne oli aivan mahtava. Hevosen selässä koin täydellisen tietoisen läsnäolon hetken. Vaikka tästä ei säännöllistä uutta harrastusta tulekaan, niin sain suuren määrän innostusta ja iloa kokemuksesta. Kävin myös impro-teatteriharrastajaryhmässä. Oli jännittävää heittäytyä hetkeen. Improvisaatio todella opettaa vaikuttamaan ja vaikuttumaan sekä kasvattaa esiintymisvarmuutta. 

Mitä sinä olet aina halunnut tehdä, mutta aika ei ole koskaan riittänyt tai on jännittänyt liikaa? Olisiko nyt aika uskaltaa yrittää? Ei haittaa, jollet onnistu, tärkeintä on, että yrität 😊😊


Lämmin sää on kutsunut nauttimaan ihanasta ulkoilmasta ja pimenevistä illoista. Iloa päivääsi 😊

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oman elämänsä sankari

Jämäkkyys ja terve itsekkyys