Suoritatko elämääsi?

Keskustellessani ystävieni ja läheisteni kanssa olen huomannut, että todella monet kokevat, että vapaa-aikaa on arjessa liian vähän. Aikaa ei ole tarpeeksi itselleen tai läheisille. Kun on paljon tehtävää ja luonteeltaan tunnollinen ja haluaa tehdä asiat hyvin ja kunnolla, oma jaksaminen on huomaamattaan koetuksella. Työn touhussa ja monien velvoitteiden parissa oma jaksaminen ja hyvinvointi saattaa unohtua tai ne voidaan jopa kokea toisarvoisina. Tuntuu, että täytyy vain jaksaa ja että tämänlaista tämä elämä nyt vain on. 

Suorittaminen on nykyään yleinen trendi ja se usein opitaan jo varhain ympäristöstä. Kun elämä on suorittamista, koetaan ettei osata edes vapaa-ajalla rentoutua eikä huomata mitä töiden ja velvoitteiden vastapainoksi todella kaivataan. Tämän vuoksi uupuminen on nykyään valitettavan yleistä. On kuitenkin mahdollista toimia toisin, valita erilainen polku, toimia ilon ja hyvinvoinnin kautta. Se kuitenkin edellyttää, että pysähtyy tutkimaan itseään ja omia toimintamallejaan. Mikään ei muutu muuten.
  
Kyse on pitkälti omasta mielentilasta, jossa elää ja josta käsin asioita hoitaa. Täyttääkö ajatuksensa vaatimuksilla ja kiireellä vai valitseeko oman hyvinvoinnin ensin. Se ei ole helppoa, mutta ei myöskään mahdotonta. Kyse on valinnasta. Miten kohtelee itse itseään ja miten sallii muiden kohdella itseään. Millaista elämää sinä haluat elää? Toimitko omassa arjessasi oman hyvinvointisi parhaaksi? 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oman elämänsä sankari

Jämäkkyys ja terve itsekkyys

Itsensä ylittäminen