Tavoitteet tuovat merkitystä

Ihmiset tarvitsevat päämääriä, jottemme toimisi sattumanvaraisesti. Päätavoitteet ovat yksinkertaisia kuten eloonjääminen ja hyvinvoinnin tavoite. Näihin liittyvät päätökset ovat helppoja, päätämme syödä saadaksemme ravintoa ja pukeutua lämpimästi kylmällä ilmalla. 

Toiset tavoitteet ovat monimuotoisempia: haluamme vaihtaa työpaikkaa tai lopettaa haitallisen ihmissuhteen. Tälläiset tavoitteet vaativat meiltä suurempaa työskentelyä koska meidän on pidettävä pitkäkestoisesti tavoite mielessämme ja laadittava suunnitelma sen toteuttamiseksi. Työskentely kohti tärkeää tavoitetta antaa elämälle tarkoitusta ja saa meidät tuntemaan myönteisiä  tunteita. Henkilökohtaiset tavoitteet synnyttävät voimakkaita tunteita jo kun olemme matkalla kohti niiden saavuttamista. Tavoitteiden tulisikin olla realistisia ja saavutettavissa olevia, koska ne ovat niin merkityksellisiä olotilallemme. Epärealistiset tavoitteet passivoivat meitä ja saavat meidät kokemaan pettymystä ja alakuloisuutta. 

Meillä on usein useita erilaisia tavoitteita, jotka ovat ajankohtaisia samanaikaisesti. Tilanne voi aiheuttaa ristiriitaa itsensä kanssa, jollei asioita kykene laittamaan tärkeysjärjestykseen. Toisinaan tavoitteemme voivat olla myös ristiriidassa toisten ihmisten tavoitteiden kanssa. Nämä ristiriidat kuitenkin kuuluvat ihmiselämään ja kun elää yhdessä muiden ihmisten kanssa on tehtävä kompromisseja omien halujen ja toisten ihmisten odotusten välillä. 

Myönteinen onnistumisen kokemus syntyy kun muodostamme realistisia tavoitteita, asetamme asiat tärkeysjärjestykseen, teemme suunnitelmia ja teemme hyviä ja järkeviä päätöksiä. 

Osa päätöksistä, jotka teemme ovat suuria ja osa ovat pienempiä arkipäivän päätöksiä. Tein itse päätöksen liikkua arjessani entistä tavoitteellisemmin ja lisätä hyötyliikunnan määrää. 
Hankin itselleni fitnesskellon motivoimaan ja konkretisoimaan tuloksia😊 Kun olen huomannut miten suunnitelmani toimii, tulee onnistunut ja hyvä mieli, jotka puolestaan pitävät motivaatiota korkealla.  Millaisia päätöksiä ja suunnitelmia sinä olet tehnyt? 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oman elämänsä sankari

Jämäkkyys ja terve itsekkyys

Itsensä ylittäminen